Image of powerful woman in active wear

International kvindedag: Lad os fejre kvindelige kunstnere

Den internationale kvindedag er en dag for at fejre kvinders præstationer, for at fremme ligestilling mellem kønnene og for at øge bevidstheden om de udfordringer, som kvinder stadig står over for. En af disse udfordringer er underrepræsentationen af ​​kvindelige kunstnere i kunstverdenen. På trods af at der er mange talentfulde kvindelige kunstnere derude, bliver de ofte overset, undervurderet og underrepræsenteret på gallerier, museer og kunstauktioner.

Brun pige med en Klint body wash designet af Natascha Baumgärtner

Ifølge en rapport fra Artnet har der i de sidste ti år været en massiv mangel på repræsentation af kvindelige kunstnere på globale kunstauktioner. Af de 196,6 milliarder USD brugt på kunstauktioner mellem 2008 og 2019 tegnede arbejde produceret af kvinder sig for kun 4 milliarder USD, eller omkring 2 % af det samlede salg. Dette er en chokerende statistik, der fremhæver behovet for mere støtte og anerkendelse til kvindelige kunstnere.

Desuden viser forskning, at kunstværker signeret af mænd stiger i værdi sammenlignet med et maleri, der ikke er signeret. Men når en kvindelig kunstner signerer et kunstværk, falder det i værdi. Det tyder på, at der stadig er en skævhed mod kvindelige kunstnere på kunstmarkedet, på trods af at kvaliteten af ​​deres arbejde ofte er lige så god som deres mandlige modparters.

Så hvordan kan vi løse dette problem og fremme mere ligestilling mellem kønnene i kunstverdenen? En måde er at støtte og promovere kvindelige kunstnere, at give dem den anerkendelse, de fortjener, og at fremvise deres arbejde på gallerier og museer. Vi har brug for flere rollemodeller for unge kvinder, der ønsker at være kunstnere, og vi skal skabe en kultur, der hylder kvinders præstationer i kunstverdenen.

Hos Klint Care bruger vi den internationale kvindedag til at sætte kvindelig empowerment i kunstens verden i centrum. Vi anerkender kvindelige kunstneres enorme talent og kreativitet, og vi er forpligtet til at støtte og promovere deres arbejde. Vi tror på, at vi ved at arbejde sammen kan skabe en mere rummelig og ligeværdig kunstverden, hvor enhver kunstner, uanset køn, får den anerkendelse og respekt, de fortjener.

Shop Klint og bliv ved med at støtte kvindelige kunstnere over hele kloden.